QUÈ ÉS EL NiFLAUERS FOLK?


El NiFlauers Folk és un festival cooperatiu underground, en què l'art, la improvisació i la creació prenen una dimensió important, tot dintre d'un marc absurd de possibilitats, perquè creiem que l'humor és un bon començament per reconstruir una nova manera de funcionar. L'impulsem un grup de folkis que treballa voluntàriament per oferir models de festivals horitzontals i democràtics sense ànim de lucre.


QUÈ ENTENEM PER UN FESTIVAL COOPERATIU?


Entenem que en participar d’un festival cooperatiu es gaudeix del festival no només en els concerts i activitats, sinó també de fer pinya amb la gent i de la satisfacció de tenir un projecte comú creat entre tots, vivint de prop tot el procés i la il·lusió de cada nova fase. La participació és lliure i voluntària: cadascú decideix en cada moment la responsabilitat envers el projecte i el grup. Encara que s’estableixin alguns rols per facilitar l'organització i reconèixer la diferent voluntat i grau d'implicació que ha permès impulsar el projecte, aquests rols no es plantegen com una jerarquia de responsabilitat o mèrits. El festival és responsabilitat de tots, i que tingui èxit és també un mèrit de tots.


COM PRENEM DECISIONS DE FORMA COOPERATIVA?


Més enllà de la fórmula de decidir per majoria, considerem, d'acord amb el que es realitza en altres projectes cooperatius, que és més adient i més participativa la fórmula del consens. Així quan una persona no està conforme amb alguna proposta ha de valorar si realment és una disconformitat profunda i és un impediment perquè la proposta tiri endavant, o bé si es pot accedir que es dugui a terme amb certes condicions o simplement exposant els motius de la disconformitat perquè es tinguin en compte de cara a futurs casos similars.


UN FESTIVAL ON ES TREBALLA ACTIVAMENT PER ESTABLIR RELACIONS SANES


La música i el ball són mitjans d'expressió i relació, i fer un festival cooperatiu implica també un alt grau d'interacció entre els participants. Les relacions humanes prenen una gran rellevància en el festival i des del grup cor del NiFlauers es convida tothom a adreçar-les amb amor, humor i compromís. D'aquesta manera tenim cura de totes les persones participants. S'incentiva la pràctica de la comunicació no violenta i la capacitat d'observar com es perceben les relacions, per tal de protegir la integritat de les persones i afavorir que s'acompanyin les ferides o els conflictes que hi pugui haver tant a nivell individual com de grup.
artsalvatge@protonmail.com

Folk AnderGraun de catalunya