Emplaçament

Alpens és l’emplaçament escollit per a la realització del festival NiFlauers Folk des de la seva tercera edició. El Lluçanès té un històric destacable de ball folk amb més de 20 anys de cicles itinerants de balls folk, la cinquagesma de la Pedra Dreta, l’inventari de camins ramaders, trobades de cantaires, d’acordionistes, i les transhumàncies, tot defensant la cultura del territori. I Alpens és segurament el poble més actiu del Lluçanès i de la comarca  a nivell cultural, amb una agenda variable al llarg de l’any.

Amb una població de poc més de 200 habitants, el petit poble situat a una zona rural de la província de Barcelona, a Catalunya, conserva l’encant d’un poble tradicional català. Està format per cases de pedra i carrers estrets que conserven l’arquitectura típica de la zona. El seu entorn natural és espectacular, amb paisatges de camp obert, boscos de roure i alzina, i rieres que serpentegen pels voltants.

Alpens és conegut per la seva tranquil·litat i la seva atmosfera acollidora. Els seus habitants són amables i acostumen a viure de l’agricultura i la ramaderia, mantenint les tradicions rurals vives. Els visitants poden gaudir de la gastronomia local, basada en productes frescos de la zona, així com de les festes tradicionals i les rutes de senderisme que ofereixen els voltants del poble.Alpens és un lloc perfecte per aquells que busquen desconnectar de l’estrès de la vida urbana i connectar amb la natura i la tranquil·litat d’un poble rural català.

La vinculació del festival amb el poble es fa de forma molt estreta implicant a la població. El suport i la col·laboració del poble és fonamental per a la consolidació del projecte, un projecte alternatiu i cooperatiu en el qual es busca que les persones participants no siguin simples consumidores, sinó que participin i s’integrin en l’entramat organitzatiu.

L’Ajuntament d’Alpens cedeix instal·lacions i recolza la organització del festival. Els espais i equipaments que es posen a disposició per al festival són d’una bellesa i dimensions òptimes tant per als tallers, balls, concerts, dutxes, zones on dormir, cuina i sales de menjador. Els habitants s’impliquen en la realització d’algunes activitats, tallers, i concerts, i el festival es realitza de cara al poble obrint-lo i fent-lo partícip.